Evim Şahane Banu Elçi 27 Kasım 2012

Banu Hanım'ın salonunun 3 günde 10.350 TL'ye nasıl yenilendiğini görmek istiyorsanız, Evim Şahane, hafta içi her gün saat 14.30'da Kanal D'de... Kanal D’nin, sevilen dekorasyon programı “Evim Şahane”; Salı günü, Suadiye'de yaşayan Banu Elçi'nin salonunu yenileyecek.

 Mimar Selim Yuhay’in sunumu ve tasarımıyla yenilenen salon, büyük bir değişime uğrayacak ve usta ekiple birlikte, ev sahibinin hayalindeki hale gelecek. “Evim Şahane 27.11.2012 İzle” ayrıca, dekorasyon dünyasının yeniliklerini de ekrana taşıyacak.
09.09_2013 Image Banner 336 x 280

Mutfağım Antakya Melda Hanım 26 Kasım 2012 İzle

Kanal D’nin sunuculuğunu Nursel Ergin’in yaptığı, hafta içi her gün ekrana gelen ve her bölümde başka bir şehre konuk olunan yemek programı “Mutfağım” Pazartesi günü Antakya'da. Nursel Ergin, "Mutfağım" programı ekibi ile birlikte konuk olacağı evde, ev sahibi ile birlikte "Tepsi Kebabı", "Maklube", "Şam Tatlısı" ve "Patates Köftesi ve Arap Kebabı" yapacak.

Fotoğraf: PATATES KÖFTESİ ve  ARAP KEBABI
Malzemeler:
500 gr. yağlı dana kıyma
500 gr. ince bulgur
4 adet bostan patlıcan
6 adet haşlanmış patates
1 büyük boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam kişniş
Yapılışı:  Arap Kebabı için; alacalı soyulan patlıcanlar ince ince dilimlenir. Kıyma rengi dönene kadar kavrulup yemeklik doğranan 1 büyük boy kuru soğan eklenir. 1 adet kırmızı biber küp küp doğranıp diriliğini kaybeden soğanarın ardından kıymaya ilave edilip, 2 diş de sarımsak konulur. Patlıcanlar kavrulan ete eklenir, 1 tutam karabiber serpilip tüm malzemeler harmanlanıp pişirilir.
Patates köftesi için, 6 adet haşlanmış patates püre haline getirilir. Geniş bir tepsiye 500 gr. ince bulgur konulur. Bir tutam tuz eklenip sıcak suyla ıslatılıp karıştırılır. 4 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, kimyon ve 1 tutam kişnişle birlikte bulgur iyice yoğrulup patateslerle birleştirilir. Kıvamını bulana kadar biraz suyla birlikte yoğrulur. Avuç iç büyüklüğünde yuvarlanan köfteler servis tabağına alınır. Arap Kebabı ayrı bir kaseye konulup köftelerle birlikte aynı servis tabağında servis edilir.
Patates Köftesi ve Arap Kebabı servise hazırdır.PATATES KÖFTESİ ve ARAP KEBABI
Malzemeler:
500 gr. yağlı dana kıyma
500 gr. ince bulgur
4 adet bostan patlıcan
6 adet haşlanmış patates
1 büyük boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam kişniş
Yapılışı: Arap Kebabı için; alacalı soyulan patlıcanlar ince ince dilimlenir. Kıyma rengi dönene kadar kavrulup yemeklik doğranan 1 büyük boy kuru soğan eklenir. 1 adet kırmızı biber küp küp doğranıp diriliğini kaybeden soğanarın ardından kıymaya ilave edilip, 2 diş de sarımsak konulur. Patlıcanlar kavrulan ete eklenir, 1 tutam karabiber serpilip tüm malzemeler harmanlanıp pişirilir.
Patates köftesi için, 6 adet haşlanmış patates püre haline getirilir. Geniş bir tepsiye 500 gr. ince bulgur konulur. Bir tutam tuz eklenip sıcak suyla ıslatılıp karıştırılır. 4 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, kimyon ve 1 tutam kişnişle birlikte bulgur iyice yoğrulup patateslerle birleştirilir. Kıvamını bulana kadar biraz suyla birlikte yoğrulur. Avuç iç büyüklüğünde yuvarlanan köfteler servis tabağına alınır. Arap Kebabı ayrı bir kaseye konulup köftelerle birlikte aynı servis tabağında servis edilir.
Patates Köftesi ve Arap Kebabı servise hazırdır.

Fotoğraf: ŞAM TATLISI
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
500 gr. ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
2 damla limon suyu
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Yapılışı:  3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmasına yakın 2 damla limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır. 
Hamuru için; karıştırma kabına 3 su bardağı irmik konulur. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Kuru malzemeler harmanlanır ve 1 su bardağı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Isıya dayanıklı cam bir tepsi 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlanır. Hamurun yarısı tepsiye dökülüp yayılır. Ceviz içi çekilip 2 tatlı kaşığı tarçınla harmanlanır ve hamurun üzerine döşenir. Kalan hamur da tepsiye yayılır. Öneceden ısıtılmış 180 derecedi fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı ilk sıcağı çıkınca dilimlenir ve üzerine ılık şerbeti  dökülür. Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslenir.
Şam Tatlısı servise hazırdır.
ŞAM TATLISI
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
500 gr. ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;
3 bardak şeker
2 ½ bardak su
2 damla limon suyu
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Yapılışı: 3 bardak şeker 2 buçuk bardak suyla kaynatılır. Ocaktan alınmasına yakın 2 damla limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; karıştırma kabına 3 su bardağı irmik konulur. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Kuru malzemeler harmanlanır ve 1 su bardağı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Isıya dayanıklı cam bir tepsi 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlanır. Hamurun yarısı tepsiye dökülüp yayılır. Ceviz içi çekilip 2 tatlı kaşığı tarçınla harmanlanır ve hamurun üzerine döşenir. Kalan hamur da tepsiye yayılır. Öneceden ısıtılmış 180 derecedi fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı ilk sıcağı çıkınca dilimlenir ve üzerine ılık şerbeti dökülür. Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslenir.
Şam Tatlısı servise hazırdır.

Fotoğraf: ANTAKYA MELDA HANIM’IN MUTFAĞI
MAKLUBE
Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı dana eti
3 adet patlıcan
2 kase pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 tutam karabiber
Yapılışı: 1 kg. kuşbaşı dana eti haşlanır. 1 adet kuru soğan yemeklik soğranır. Patlıcanlar alacalı soyulup doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Haşlanan etler yemeğin pişeceği derin bir tencereye alınır ve soğanla birlikte sotelenir, 1 adet küçük küçük doğranmış kırmızı biber eklenir.  2 diş sarımsa ve 1 tutam karabiberle lezzetlendirilir. Kavrulan etin üzerine kızarmış patlıcanlar döşenir. Patlıcanların üzeri 2 kase yıkanıp süzülmüş pirinçle kaplanır. Etin suyundan 2 kepçe dökülüp yemek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Tencere ocaktan alınır ve servis tabağına ters çevrilir.
Maklube servise hazırdır.
MAKLUBE
Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı dana eti
3 adet patlıcan
2 kase pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 tutam karabiber
Yapılışı: 1 kg. kuşbaşı dana eti haşlanır. 1 adet kuru soğan yemeklik soğranır. Patlıcanlar alacalı soyulup doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Haşlanan etler yemeğin pişeceği derin bir tencereye alınır ve soğanla birlikte sotelenir, 1 adet küçük küçük doğranmış kırmızı biber eklenir. 2 diş sarımsa ve 1 tutam karabiberle lezzetlendirilir. Kavrulan etin üzerine kızarmış patlıcanlar döşenir. Patlıcanların üzeri 2 kase yıkanıp süzülmüş pirinçle kaplanır. Etin suyundan 2 kepçe dökülüp yemek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Tencere ocaktan alınır ve servis tabağına ters çevrilir.
Maklube servise hazırdır.

Fotoğraf: ANTAKYA MELDA HANIM’IN MUTFAĞI
Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler:
1 kg. çift çekilmiş dana eti
5 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet biber
½ demet maydanoz
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: 1 adet kuru soğan kababın eti içi küçük küçük kıyılır, 4 adet kru soğan da piyazlık doğranır. Yarım demet maydanoz kıyılır. 1 kg. çift çekilmiş dana etinin üzerine kıyılan soğan ve yarım demet maydanoz eklenir. 1 çay kaşığı karabiber ve kimyonla lezzetlendirilip yoğrulur. 
Piyazlık doğranan soğanlar ise 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı acı biber salça ve yarım çay bardağı zeytinyağıyla ovulur. Etin sosu için 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su ile karıştırılır, yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir. Tepsiye piyazlık soğanlar döşenir. Soğanların üzerine de et alınır ve elle tepsiye güzelce yayılır. Üzerine salçalı sos dökülür. 4’e bölünmüş 2 adet domates ve 3 adet de sivribiber ile süslenir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirilir. Tepsi Kebabı servise hazırdır.
Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler:
1 kg. çift çekilmiş dana eti
5 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet biber
½ demet maydanoz
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: 1 adet kuru soğan kababın eti içi küçük küçük kıyılır, 4 adet kru soğan da piyazlık doğranır. Yarım demet maydanoz kıyılır. 1 kg. çift çekilmiş dana etinin üzerine kıyılan soğan ve yarım demet maydanoz eklenir. 1 çay kaşığı karabiber ve kimyonla lezzetlendirilip yoğrulur.
Piyazlık doğranan soğanlar ise 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı acı biber salça ve yarım çay bardağı zeytinyağıyla ovulur. Etin sosu için 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su ile karıştırılır, yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir. Tepsiye piyazlık soğanlar döşenir. Soğanların üzerine de et alınır ve elle tepsiye güzelce yayılır. Üzerine salçalı sos dökülür. 4’e bölünmüş 2 adet domates ve 3 adet de sivribiber ile süslenir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirilir. Tepsi Kebabı servise hazırdır.
09.09_2013 Image Banner 336 x 280