Doktorum 23 Şubat 2011 Çarşamba İzle Taylan Kümeli Kerim Güler

|
Doktorum'da 23 Şubat Çarşamba günü “Zehirleyen Gıdalar ve Sağlıklı Gıda” konusu ele alınacak.
İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kerim Güler ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli Doktorum’un stüdyo konukları.

Beslenme insan yaşamının devamı için olmazsa olmazlardan. Ancak sağlıklı olmanın gereği olan bu eylem bazen yenilen gıdaların içerdiği toksik ve mikrobik maddeler yüzünden yaşamı tehdit eden durumlara yol açabiliyor. Bazen bir gıdanın saklanmasında yapılan hata, bazen alışveriş hataları bazen de pişirme sırasında yapılan yanlışlar zehirlenmeyle noktalanabiliyor. Peki, hangi gıda ne zaman zehirleyici olabiliyor? Buzdolabımızı gıdaları saklamak için ne kadar doğru kullanıyoruz? Hangi gıda evde sağlıklı bir biçimde nasıl saklanabilir? Zeytinyağından, ete, hububattan, şekere kadar yüzlerce gıda ne zaman bozulur? Bunu nasıl anlarız? Bu soruların yanıtları en ince ayrıntısına kadar Doktorum’da anlatılacak
Prof. Dr. Kerim Güler
İstanbul Tıp Fakültesi
0212 414 20 00
Mua: 0212 528 65 68

Diyetisyen Taylan Kümeli
0212 291 75 15
0212 291 75 16
09.09_2013 Image Banner 336 x 280

0 yorum: