Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam Hayat Nur Artıran; Mesnevihan

|
Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam'da bugünün konusu Mevlid Kandili. Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam 14 Şubat 2011 İzle
Günün Konuğu : Hayat Nur Artıran; Mesnevihan Günün Rengi: Beyaz
Günün Taşı: İnci
Günün Yemekleri: Sağlıklı kandil simidi ve gül şerbeti.
Günün Şifalı Bitkisi: Gül
Sağlıklı Kandil Simidi Tarifi
Malzemeler:
1 Yumurta
1 kaşık yoğurt
200 gr tam buğday unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Susam
Hazırlanışı:

Kuru malzemeleri karıştırın,yumurtanın sarısı ve akını ayırın. Yumurtanın sarısı ve diğer sıvı malzemeleri ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Buzdolabında 20 dk. bekletin. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.Tepsinize yağlı kağıt koyun. Simitlerinizi hazırlayın, yumurta akını sürüp susam dökün. Fırında yaklaşık 20 dk. pişirin.
Afiyet olsun.

Gül Şerbeti Tarifi
Malzemeler:
125 gr. reçellik kokulu gül yaprağı
5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:

Bir kap içeriside gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın.Gül yaprakları tamamen ufalanıp parçalanıncaya kadar ezip yoğurun. Su ve limon suyunu katıp, şeker eriyinceye dek karıştırın. Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapmadan önce süzüp servis edin.
09.09_2013 Image Banner 336 x 280

0 yorum: